torstai 22. syyskuuta 2016

Lattian valkokuultolakkaus sai ihmeitä aikaan


Valkokuultolakkaus oli tismalleen se käsittely, jota yli 15 vuotta vanha parkettimme kaipasi! Pelkkä normaali hionta ja lakkaus eivät riittäneet, vaikka puu vaalenee jonkin verran jo tavallisessa hionnassa ja kellastunut pintasolukko hioutuu pois. 

Halusimme lattiasta selvästi vaaleamman kuin mitä kellastunut parkettimme oli: matan, aavistuksen maitomaisen sävyn, joka luo vaalean yleisilmeen ja sopii yhteen harmaa-valkoisen sisustuksen kanssa. Näin silmissäni, miltä uusi lattia tulisi näyttämään. Piti vain löytää osaava ammattilainen toteuttamaan se.Pyysin tarjouksia useilta parkettifirmoilta olohuoneen, keittiön, eteisen ja työhuoneen lattioiden hionnasta ja valkokuultolakkauksesta. Myös lattialistat piti vaihtaa samalla, sillä ”vanhat listat eivät vain sovi vaaleaksi sävytettyyn lattiaan”, kuten eräs parkettimies osuvasti totesi. 

Saamamme hinta-arviot vaihtelivat 1400 eurosta 2400 euroon ja työhön tarvittava aika kolmesta päivästä peräti yhdeksään päivään. Päädyimme Lepän Parketti –nimiseen firmaan, ammattitaidon ja kokemuksen, kohtuullisen hinnan,  joustavan aikataulutuksen ja hyvän palvelun perusteella.

Lattiaremppaa edeltävänä päivänä tyhjensimme alakerran huoneet verhoja ja verhotankoja myöten. Olohuonehan oli jo tyhjä, kuten aiemmassa blogitekstissäni kerroin, mutta muiden huoneiden kalusteet ja tavarat piti raahata ja tunkea yläkertaan, alakerran vessaan ja ulos terassille. Onneksi oli aurinkoinen viikonloppu tulossa.Itse lähdimme evakkoon maalle ja jätimme avaimen parketti-Matille, joka saapui pakettiautollaan tismalleen sovittuna ajankohtana. Parkettityön aikana hän piti meidät ajan tasalla ja soitteli väliaikatietoja homman edistymisestä. Hionta, pohjalakkaus, sävy- ja pintalakkaus – montako kerrosta niitä tulikaan, menin laskuissa sekaisin.


Parin päivän päästä, kun lakka oli tarpeeksi kuivunut, saimme luvan palata kotiin. Jännitti hirveästi, miltä lattiat näyttävät. Ne näyttivät hyviltä! Juuri sellaisilta kuin mitä olimme toivoneet. 

Lattiat ovat nyt vaaleahkot ja matat ja puun syyt erottuvat kauniisti. Vaaleista lattioista tulee asuntoon avaruutta, ja huoneet tuntuvat suuremmilta kuin entisen kellastuneen parketin aikaan. Valkoiset lattialistat vielä korostavat raikkauden tunnetta. Huonekalut saimme luvan laittaa lattioille seuraavana päivänä, mattojen piti odottaa useampi päivä lisää.


Koiran takia olimme sopineet, että parketti-Matti laittaa pintalakaksi kestävämmän julkisen tilan lakan. En tiedä, kestääkö se(kään) naarmuuntumatta koiran kynsiä, mutta toivotaan. Aika näyttää, mutta ainakin nyt olemme enemmän kuin tyytyväisiä.
2 kommenttia:

  1. Me tehtiin myös valkolakkausremontti vuosi sitten ja vaihdettiin lattialistat valkoisiin. Kyllä kannatti! Asunto päivittyi 2010-luvulle kertaheitolla. Pölyä hionnasta ei jäänyt lainkaan, nykyaikaiset koneet imevät hiontapölyn niin tehokkaasti.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että on muitakin tyytyväisiä. Meillä remppamies suojasi aika hyvin muovilla pölyjen leijumisen alakerrasta yläkertaan. Pölyä ei tosiaan paljoa tullut. Pikkuisen piti pyyhkäistä vaatetangon ja -naulakon päältä. Helppo ja siisti homma. Metelistä en tiedä, kun ei oltu paikalla - naapurit varmaan osaisivat kertoa :)

    VastaaPoista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.