maanantai 3. lokakuuta 2016

Miksi valmiiksi koottuja huonekaluja on niin vaikea löytää?

Huonekalujen kasaaminen silloin tällöin on ihan mukavaa puuhaa. Mutta aikaa siihen voi mennä ihan järjettömästi. Viimeksi, kun ostimme lipaston makuuhuoneeseen, kokoamiseen meni käytännössä koko päivä – vaikka mies on varsin kokenut ja näppärä näissä hommissa. Ruuveja, pultteja, renkaita, kiskoja, levyjä,  nippeleitä ja nappeleita oli mieletön määrä ja kasaamattoman lipaston osat täyttivät kahden huoneen lattiat. Jokainen kuusi laatikkoa kiskoineen piti askarrella erikseen rungon lisäksi.

En olisi voinut kuvitellakaan, että olisimme ostaneet olohuoneen koko kalustuksen kasaamattomana. Arvatkaa vain, kauanko huoneen laittamiseen olisi mennyt aikaa ja hermoja! 

Olin ikionnellinen, kun sohva, tv-taso, senkki ja vitriini saapuivat – valmiiksi kasattuina. Vain kansilevyt piti laittaa paikoilleen, ja se oli nopeasti tehty. Jos joku inhoaa huonekalujen kasaamista, voin lämpimästi suositella Pallas-sarjaa. Tiedän itse, ettei ole kovin helppoa löytää valmiiksi koottuja huonekaluja. Osina toimitettaviin huonekaluihin törmää ihan joka paikassa, myös ns. laatuliikkeissä, ei vain Ikeassa. Tuntuu melkein lottovoitolta löytää kaappi, lipasto tai pöytä, jossa sanotaan ”toimitetaan valmiiksi kasattuna”.

Vaan eipä ollut ihan vaivatonta saada valmiiksi koottujakaan huonekaluja paikoilleen. Kaikki oli pakattu ja suojattu niin perusteellisen hyvin järjettömän vahvaan aaltopahviin, kääritty muoviin, teipattu ja niitattu, että pakkausten repiminen kävi hikijumpasta. Revin, raavin, väänsin ja kiskoin käsin, veitsellä ja saksilla ehkä noin kolme tuntia ennen kuin pakkaukset oli purettu. Sen jälkeen koko alakerta oli täynnä valtavan kokoisia, superjäykkiä pahvilaattoja. Niitä ei saanut taivutettua ja niiden kantaminen roskiskatokseen, saati tunkeminen kartonkiastiaan, oli melkoinen ponnistus. Siivoamiseen meni muutama päivä, koska piti odottaa, että pahviroskis tyhjennetään välillä.

Tuntui ihanalta, kun huonekalut lopulta olivat kaiken maalaus-remppa-roudaus-uurastuksen jälkeen paikoillaan. Edeltävistä vaiheista, kuten maalauksesta ja lattiarempasta, olen kertonut blogini aiemmissa päivityksissä. Olimme eläneet kuukauden askeettisissa ”retkioloissa” olohuoneessa, jossa oli pelkkä patja ja televisio.  

Nyt vain istuskelin sohvalla ja nautin. Tuntui lähes ylelliseltä saada istua sohvalla. Asettelin lampun ja koriste-esineitä senkin sileälle pinnalle ja lepuutin silmiäni tyylikkäässä tv-tasossa ja kauniissa valaisimissa. Tassuttelin matolla ja aistin sen pehmeyttä ja lämpöä. Rentouduin. Olin NIIN tyytyväinen, että olimme ryhtyneet uudistamaan kotimme ilmettä vaaleammaksi ja modernimmaksi.

Sitten tajusin, että sohvapöytä puuttui – emme olleet osanneet ostaa sitä ennen kuin näemme kokonaisuuden. Lisäksi puuttuivat kattovalaisin, taulut, verhot...  Verhot tosin näkyvät näissä kuvissa, mutta niistä enemmän myöhemmin.

Mietin, onko mitään huonekaluliikettä, jossa myytäisiin vain valmiiksi koottuja huonekaluja, mieluiten kohtuuhinnalla? Eikö se olisi mahtava kilpailuvaltti näinä kokoa se itse -aikoina?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.