maanantai 17. lokakuuta 2016

Onneksi verhoja ja tauluja saa sovittaa!


Halusin malttamattomana saada olohuoneen valmiiksi ja säntäsin ostamaan verhoja. Olin päättänyt, että nyt ne pitää hankkia. Mutta eiväthän sisustelujutut yleensä sillä tavalla mene. Usein joutuu etsimään pitkänkin tovin, että löytää sen, mitä mieli on maalaillut. Toisaalta, joskus vastaan tulee yllättäen ja yhtäkkiä loistava ratkaisu, jota ei ole ymmärtänyt ajatellakaan.

Sovitin useita verhoja, mutta en löytänyt mieleisiäni. Päädyin kompromissiin, joka oli ok, mutta ei ihan nappi. Vallilan harmaa-lila-siniset tulppaaniverhot ovat kauniit ja sopivat mainiosti sohvaan. Mutta ne tekivät olohuoneesta sinisävyisen, enkä oikein lämmennyt sille. 

Pähkäilin aikani, ja sitten heureka! Tajusin yhtäkkiä, että tulppaaniverhot istuvat paremmin keittiöön. Keittiöön vastikään hankkimani harmaa-musta-valkoiset vuokkoverhot puolestaan olivat juuri sitä, mitä olin olohuoneeseen etsiskellyt. Niinpä vaihdoin verhot päittäin, ja palapelin palaset loksahtivat paikoilleen. 


Seiniltä sen sijaan puuttui vielä palasia. Eteinen oli helppo. Halusin siihen brittiläisen Jack Vettrianon tunnelmallisen Tanssita minua rakkauden loppuun –maalauksen, tarkemmin sanottuna taidepainotuotteen. Tilasin sen Allpostersilta ja kehystin. Nyt se on eteisessä paikassa, josta sen näkee heti, kun astuu sisään.


Olohuone oli vaikeampi. Sohvan yläpuolelle piti löytää iso taulu, enkä uskaltanut ostaa sellaista sovittamatta. Onneksi suuri osa sisustusliikkeistä antaa tuoda tauluja, mattoja, verhoja ja muuta kokeiltavaksi kotiin. Roudasin tauluja edestakaisin ja mallailin. Tykästyin valoisaan ja ilmavaan, lähes pumpuliseen kukka-canvasiin. Jollakin tavalla se ei kuitenkaan ihan istunut sohvan päälle. Liekö liian rusehtava vai mikä siinä loi jonkinlaisen riitasoinnun?

Ballerina-canvas sen sijaan napsahti heti. Se sai paikan olohuoneestamme. Nyt tuntuu siltä, että kokonaisuus on harmoninen – varsinkin näin tanssinharrastajan silmään :) Mietin silti vielä kukkataulua... Jos vain keksisin sille paikan jostain...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.