tiistai 8. marraskuuta 2016

Punertavaa lämpöä olohuoneeseen pikkurahallaBloggaajat vitsailevat välillä puolitosissaan, että jos ei muuta keksi, aina voi kirjoittaa sisustustyynyistä. Minulla on pitkä lista ”painavampia” huonekalu- ja remppa-aiheita odottamassa, mutta tähän väliin tekee mieli nakutella muutama sananen juurikin tyynyistä.

Maisema on muuttunut niin ihanan lumiseksi, talviseksi ja samalla kylmänsävyiseksi, että aloin kaivata olohuoneeseen lämmintä väriripausta. Olohuoneemme on remontin jäljiltä vaalea ja neutraali: valkoisen lisäksi siellä on lähinnä harmaan eri sävyjä. Sohvapöydän tammisista jaloista ja parketista tulee aavistus luonnonsävyä, mutta varsinaiset värit puuttuvat.

Perusneutraaliudessa on se hyvä puoli, että huoneen ilmettä ja sävyä on helppo muuttaa. Nyt ajattelin kaivaa esiin entisen ruskean sisustuksemme aikaiset oranssit sohvatyynyt, mutta näköjään olin kipannut ne remonttisiivouksen tiimellyksessä kierrätyskeskukseen. Löysin punaiset tyynyt, joita en kuitenkaan vielä halunnut laittaa - vasta lähempänä joulua.

Aikani pengottuani löysin vielä pari rusehtavanpunertavaa tyynyä. Kaikkea vanhaa en sentään onneksi ollut siivonnut pois. Nämä sopivat mainiosti! Otin yhden tyynynpäällisen mukaan malliksi ja lähdin Plantageniin. Ostoskoriin tarttui kankaan väriin kivasti istuva ruukku. Vielä jokin sopiva kukkiva kasvi. Valkoisia, punaisia, pinkkejä, keltaisia, oransseja, violetteja, puhtaita viherkasveja… Ei ihan sitä, mitä nyt hain.

Nappasin mukaan oranssinpunertavan krysanteemin. Se on valitettavasti kertakäyttökasvi, mutta eiköhän se huolellisella kastelulla kuki useamman viikon.  Meillä tosin pärjäävät parhaiten kasvit, joille riittää 1-2 kastelukertaa viikossa, joten en ole ihan varma, miten krysanteemin käy.

Valkoinen orkidea sai siirtyä krysanteemin alta sivummalle, vaikka siitä kovasti tykkäänkin. Rusehtavanpunaiset tyynyt sohvalle, pari kynttilää esiin ja valot päälle pöytä- ja jalkalamppuun. Lalaa, siinä se on, olohuoneen lämpimämpi ilme! Se syntyi pienellä vaivalla ja maksoi vain vajaan kympin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.