torstai 19. tammikuuta 2017

Talventörröttäjistä saa kauniita koristeita kotiin


Kirjoitin viime postauksessani edullisesta sisustuskeinosta: siivoamisesta ja sen viimeistelystä tulppaanikimpulla. Tulppaanikausi on parhaimmillaan, ja meilläkin on jokunen kimppu jo ollut. Tulppaanit ovat ihania! Niiden rinnalla käytän kodin koristelussa toista, vieläkin edullisempaa konstia: luonnon antimia. Välillä on hyvä vähän nuukailla, kun näihin sisustusjuttuihin tuppaa uppoamaan euro jos toinenkin :) Toisekseen, tykkään oikeasti keräillä luonnosta kaikenlaista kivaa ja kaunista – kukkia, oksia, kiviä, käpyjä, simpukoita – ja käyttää niitä erilaisissa asetelmissa ja kimpuissa. 


Kesä on keräilijän parasta aikaa, ja silloin on ihanaa hakea metsästä tai niityltä uusi kimppu kukkia vaikka monta kertaa viikossa. Näin talvella valikoima on tietenkin paljon niukempi, mutta jotakin sentään löytyy. Talventörröttäjistä saa mielestäni kauniita koristeita maljakkoon. Käytän niitä sekä sellaisenaan että kimpuissa kukkien seassa. Törröttäjien yksinkertaisuus ja selkeys, jopa tietynlainen karuus tuntuu vaihteeksi viehättävältä värikylläisten ja runsaiden tulppaanien, amaryllisten ja orkideojen rinnalla

Kuivat talventörröttäjät ovat helppohoitoisia ja kestäviä, koska ne eivät tarvitse vettä. Näiden kuvissa näkyvien törröttäjien ainoa huono puoli on se, että ne varisevat helposti, kun niitä liikuttelee. Toisaalta, eipä maljakoita yleensä tarvitse lakkaamatta siirrellä. Mutta silloin, kun siirtelee, imuri on hyvä olla lähistöllä.Osallistun tällä postauksella Mansikkatilan mailla -blogin kukkailotteluun. Mietin kyllä hetken, lasketaanko talventörröttäjät kukiksi... Mutta kukkiahan ne ovat kuivatkin kukat :)

Nyt vain ylös, ulos ja lenkille törröttäjiä keräilemään. Vielä ehtii hetken, sillä pian tulee kevät. Täällä jo talitintit visertävät aamuvarhaisesta alkaen. Iloista viikonloppua!
Tilaa kukkalähetti

20 kommenttia:

 1. Nätit töröttäjät, luonnosta löytyy vaikka mitä kaunista maljakkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ja tulee kivaa vaihtelua kotiinkin, kun tarjonta muuttuu vuodenaikojen mukaan :)

   Poista
 2. Talventörröttäjät ovat kyllä niin ihania! Tosi nätit asetelmat. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti, kiva kuulla, että tykkäsit :)

  VastaaPoista
 4. Samaa olen harrastanut. Tosi kauniita ja helppohoitoisia :)

  Something else / Mia

  VastaaPoista
 5. Juu, ei voisi helppohoitoisempia ollakaan :)

  VastaaPoista
 6. kaunis kontrasti kukilla. Tykkään, tuore majesteettinen eloisa kukka ja hieman 'ruma ja kuollut' törröttäjä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majesteettinen, sinäpä sen sanoit! Olen hakenut kauan osuvaa sanaa kuvaamaan amaryllistä, mutta siinähän se on :) Majesteettinen se juuri on.

   Poista
 7. Täytyiskin todellakin käyttää hyväksi noita luonnon antimia talvellakin :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita törröttäjiä!
  Minullakin on tapana keräillä kaikenmaailman oksia ja heiniä lenkillä, ne kun ovat kivoja ja halpoja sisustuselementtejä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on muita samankaltaisia keräilijöitä :)

   Poista
 9. Me leikittiin pienenä noilla kukkakauppaa. Kauniita varsinkin valkoisessa maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska ajatus tuo kukkakauppa! Ainakin oli varastot aivan ehtymättömät :)

   Poista
 10. Kauniit on törröttäjät, ja kiva kontrasti amarylliksen ja törröttäjien yhteiselossa!:) Olen aivan toivoton tuolla lenkillä liikkuessani, mies kutsuu minua hulluksi risunaiseksi.;) Tuoreiden lisäksi meillä yleensä on myös kaikenlaisia heiniä, oksia ja törröttijiä maljakoissa.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Taina. Meilläkin mies seurailee huvittuneena poukkoiluani, mutta odottelee kyllä kärsivällisesti, jos jään jumittamaan jonnekin metsänreunaan tai niitylle. Siinä voi mennä tovi, kun kimppuun/ kokonaisuuteen pitää löytää juuri tietynlaisia kasveja :)

   Poista
 11. Ihastuttavat talventörröttäjät!
  Minäkin keräsin eukalyptuksen kestäviä oksia ja hopeanharmaita curryn oksia vaasiin tänään rannalta.
  Luonnon omia kauniita antimia!

  Lempeää viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Susanna! Hetken löi tyhjää, kun ihmettelin, että itseltä on jäänyt ihan huomaamatta eukalyptukset ja curryt :) Mutta sinähän taidatkin keräillä luonnon antimia Espanjan auringon alla. Siellä on varmasti pikkuisen runsaammat valikoimat kuin täällä. Olisipa kiva päästä penkomaan!

   Poista
 12. Kuvasi ovat upeita! Yllä olevien taulujen maanläheiset värit ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta. Mukava kuulla, että tykkäät, ja että meitä maanläheisen ystäviä on muitakin. Mukavaa illan jatkoa!

   Poista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.