lauantai 4. helmikuuta 2017

Nimettäisiinkö tammi- tai helmikuu tulppaanikuuksi?


Helmikuun ensimmäinen viikonloppu on käynnissä n y t, mikä lienee monelle mieleen. Jos olen oikein ymmärtänyt, tammikuu tekee tiukkaa yhdelle jos toisellekin. Joillekin se on koko vuoden vaikein kuukausi.

Minä tykkään tammikuusta! En tiedä, olenko maailmankaikkeuden ainoita suomalaisia, jotka ovat tätä mieltä. Edellinen vuosi on saatu onnellisesti pakettiin ja päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä. 


Tammikuu on minulle uusi, puhdas, valkoinen, raikas kuukausi. Valoa on selvästi enemmän kuin edellisissä kuukausissa ja sen määrä vain lisääntyy päivä päivältä – ja ennen kaikkea aamu aamulta, mikä helpottaa tällaisen aamuntorkun ja illanvirkun heräämistä. Kaupat ovat pullollaan ihania tulppaaneja, jotka muistuttavat kevään tulosta, ja joita ei voi ostamatta ohittaa. 


Tuntuu aivan erilaiselta ja paljon toiveikkaammalta kulkea lisääntyvän valon suuntaan kuin ennen joulua vähenevän valon suuntaan. Itselleni vuoden haastavin aika onkin ehkä marras-joulukuu. Onhan se toki tunnelmallinen kynttilöineen ja jouluvaloineen, mutta se pimeys ja auringottomuus… Loputonta tarpomista pimeässä, akut eivät tunnu latautuvan lainkaan.

Tunnen näin vuoden alussa samaa energisyyttä kuin elo-syyskuussa, kun koulut, työt, harrastukset ja muut arjen kuviot käynnistyvät loman jälkeen. Olo on reipastunut sitten syyspimeän ja mieli on iloinen ja odottavainen. Mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan? Enemmän tai vähemmän hyviä ideoita ja ajatuksia purskahtelee päähäni. Ne liittyvät töihin, harrastuksiin, sisustamiseen, kesään, bloggaamiseen, valokuvaamiseen, vähän kaikkeen.


Välillä oloni on suorastaan malttamaton ja on vaikea keskittyä arjen velvollisuuksiin, kun haluaisin toteuttaa itseäni. Tiedättehän sen tunteen, kun olisi hirveä inspiraatio ja innostus, oikea flow, mutta pitää vain hillitä itsensä ja purkittaa inspiraationsa. Kun vihdoin saan tilaisuuden ja pääsen vauhtiin, sisustelussa, blogin kirjoittamisessa tai valokuvaamisessa, en malttaisi irrottautua. Jopa tanssitunnille tai tansseihin voi olla vaikea lähteä, mikä on meikäläiselle todella poikkeuksellista. Minähän luovun tanssimisesta vain, jos on jalka paketissa tai muu tauti päällä :)


Sisustuksen saralla haaveilen, siis todellakin vasta haaveilen, keittiö- ja kylppärirempoista. Viime vuoden pintaremonttisisustelurysäyksen jälkeen pitää varmaan hetki hengähtää. Ja säästää rahaa. Mutta jos voittaisin lotossa... paitsi etten lottoa koskaan. Pieni itu näistä rempoista on kuitenkin jo alkanut orastaa päässäni. Nähtäväksi jää, milloin se on kypsynyt toteutusvaiheeseen, tänä vuonna vai joskus myöhemmin. 


Mietin myös monenlaisia pienempiä sisustusjuttuja. Toistaiseksi olen tyytynyt vain hankkimaan olohuoneeseen uuden maton, johon olen ollut supertyytyväinen, ja työhuoneeseen taulun, jota en vielä ole saanut, mutta josta tykkään jo nyt todella paljon. 

Tärkein sisustuselementtini tämän alkuvuoden aikana ovat olleet tulppaanit. Ne ovat tuoneet kauneutta ja erivärisinä myös vaihtelua kotiin viikoittain, tai lähes päivittäin. Olenkin miettinyt, auttaisiko tammi- tai helmikuun nimeäminen, vaikka vain omassa mielessä, tulppaanikuuksi heitä, jotka kokevat vuodenvaihteen jälkeisen ajan vaikeaksi ja kevään odottamisen tuskaisen pitkäksi? Eikö se silloin tuntuisi heti paljon kauniimmalta ja positiivisemmalta?

Valoisaa helmikuun alkua!


Tilaa kukkalähetti

12 kommenttia:

 1. Mukavaa, kun satuin sattumalta löytämään kivan blogisi.
  Tulppaaneista pidän itsekin, tälläkin hetkellä niitä on maljakossa keittiön pöydällä.
  Sinulla on kaunis ja seesteinen koti.
  Tervetuloa kurkkaamaan blogiani ja mukavaa lauantaita ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari. Kävinkin jo vierailemassa :) Ihania kuvia, kaunis koti ja kiva blogi. Taidanpa käydä useamminkin. Iloista viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Minäkin tykkään tammikuusta, sillä silloin alkaa päivät valostumaan ja vähän aurinkokin pilkistelemään;) Siis kevät ja kesä ovat jo lähempänä!
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Valolla on kyllä valtava merkitys. Huraus vain ja kohta on kevät parhaimmillaan. Mukavaa viikonloppua sinne myös!

   Poista
 3. Hei, minäkin ihan tykkään tammikuusta - kasvavasta valon määrästä, pakkasista ja hohtavista hangista, talven taitteesta, kevään odotuksesta. <3 En kuitenkaan tykkää ns. kökkötalvesta, joka usein (kuten vaikkapa juuri nyt meille varsinaissuomalaisille) tietysti napsahtaa juuri tammi-helmikuussa päälle, eikä sitten saadakaan niitä hohtavia hankia, vaan kuolemanliukkaita katuja ja tylsässä vesisateessa aukkoiseksi sulavaa, roskaista ja likaista lunta. Se onkin ehkä ainoa sääolosuhte/vuodenaika, josta en tykkää yhtään. :( Onneksi silloin voi sitten keskittyä puuhasteluun kotona, suunnitella ensi kesän puutarhajuttuja, matkoja ja muita seikkailuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on muitakin tammikuusta tykkääviä. Ehkä minulle on tullut jonkinlainen perspektiiviharha - jospa ne, jotka eivät tykkää tammikuusta puhuvat siitä enemmän kuin ne, jotka ovat tyytyväisinä hiljaa :) Liukkaat peilijääkelit ovat kyllä ihan hirveitä, tosi inhottavia. Onneksi niitä ei ole kauhean usein, ainakaan meillä päin ei ole montaa päivää putkeen. Kivaa puuhastelua ja muuta mukavaa viikonloppuusi!

   Poista
 4. Minä en pidä tammikuusta, enkä helmikuusta; kylmää, synkkää ja sanoinko jo että kylmää ;) Minä tarvitsen aurinkoa ja lämpöä, edes pieninä annoksina. Tänä vuonna ne on olleet ihan liian harvassa :/
  Tulpaanit enteilevät kevättä ja varsinkin valkoiset....no ne vaan sointuvat hyvin tuohon inhoamaani lumeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa minäkin kaipaan, koska käyn valoenergialla - kuten varmaan moni muukin :) Aurinkoisia päiviä on tosiaan ollut alkuvuoden aikana hirveän (liian) harvassa. Tammikuu tuntuu kuitenkin valoisammalta kuin sitä edeltävät kuukaudet, ja on hyvä mieli, kun pimein aika on selätetty. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa sinne!

   Poista
 5. Kauniit kuvat ja tulppaanit. Olen kaivannut lunta ja aurinkoa, jospa helmikuulla sitten. Mukavaa sunnuntaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi <3 Pidetään peukkuja, että nyt helmikuussa saadaan aurinkoa oikein urakalla, tammikuunkin edestä. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 6. Kaunista sisustusta, johon valkoiset tulppaanit sopivat hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos kauniista kommentistasi <3

   Poista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.