tiistai 14. helmikuuta 2017

Säilytysarkku kesytti eteiskaaoksen


Oletteko huomanneet, miten esineet ja asiat löytävät usein oman luontaisen paikkansa kotona? Eikä se suinkaan aina ole paikka, jonka niille on etukäteen suunnitellut ja varannut.

Lapset tekevät läksynsä keittiön pöydän ääressä, eivät työpöytiensä ääressä huoneissaan. Pesäpallo- ja sählymailat seisovat tuulikaapin nurkassa sen sijaan, että ne olisivat varastoon värkätyssä mailatelineessä. Silityslauta on levällään kylpyhuoneessa eikä vaatehuoneessa seinää vasten nojallaan. Lukemattomat aikakauslehdet lojuvat keittiön pöydälle, vaikka niille olisi oma lehtilaatikko olohuoneessa. Koska niin on, ei siistimpää, mutta kätevämpää.

Yksi tällainen sitkeästi omaan paikkaansa vaeltava asia ovat esikoisen koulukirjat. Ne ovat koko kouluajan halunneet jostain syystä sijaita eteisessä. Ehkä lapsen on helpointa napata ne siitä reppuun, kun lähtee (kiireellä) kouluun. Ja ovathan kirjat näppärästi lähellä läksyjen tekoa varten, kun keittiö on heti eteisen vieressä.Ennen meillä oli eteisessä avattava rahi, jonka lapsen kirjat olivat vallanneet. Kun myin vanhan rahin sisustushuumassani pois uuden värimaailman alta, kirjat jäivät kodittomiksi. Ne eivät suostuneet millään majoittumaan lapsen huoneessa, vaan vaelsivat lakkaamatta eteiseen ja asettuvat lattialle ja ala- ja yläkerran välisiin rappusiin.

Niinpä minun piti hankkia eteiseen jokin säilytyskaluste koulutavaroita varten. Löysin lähi-Askosta nätin, valkoisen puuarkun, johon mahtuu vino pino kirjoja, vihkoja ja monisteita. Sinne ne asettuivat tyytyväisenä ja siellä ovat onneksi myös pysyneet.


Arkku on osoittautunut hyvin toimivaksi ja näppäräksi ja auttaa pitämään eteisen edes jonkinlaisessa järjestyksessä. Iso plussa on ketju, joka estää kantta repsahtamasta alas käsille tai paukahtamasta taaksepäin seinään. 

Arkku on yksinkertaisen kaunis ja selkeälinjainen, ja pöytämäisenä se istuu kivasti eteisen taulun alle. Arkun päälle voi laskea pikkutavarat käsistään tai istahtaa laittamaan kengät jalkaan. Harva vieras arvaa, että se on omistettu lapsen koulukirjoille :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.