torstai 30. maaliskuuta 2017

Mustikanvarvuista mukavaa vaihtelua maljakkoon


Sain kivan vinkin kosmetologiltani – ei ihonhoitoon liittyvän, mutta kauneuteen kuitenkin. Hän vinkkasi, että mustikanvarpuja kannattaa käydä noukkimassa metsästä ja kukituttaa niitä maljakossa.


Säntäsin saman tien lähimetsään ja keräsin hyvän kimpun vihreitä varpuja. Osan laitoin maljakkoon sellaisenaan, osan asettelin tulppaanien joukkoon.

Tulppaanikimppuun tuli varvuista tervetullutta eloa ja särmää, ehkä rosoisuuttakin, vaikkei varvuissa ollut vielä edes lehtiä. Pikkuhiljaa mustikkaan alkoi putkahdella pikkiriikkisiä lehdenalkuja ja kimppu sen kuin kaunistui.


Kauneimmillaan varvut ja kimppu ovat siinä vaiheessa, kun mustikka on nupuillaan. Nuput ovat ihastuttavan herkkiä ja hentoja. Harmi vain, että ne eivät kovin montaa päivää kestä, vaan varisevat pois.

Lähimetsät ovat kuitenkin pullollaan mustikkaa, joten uusia varpuja on helppo kipaista hakemassa milloin vain. Aika monta kertaa olen jo hakenut. 


Kokeilin mustikanvarpuja myös ruusujen kaveriksi. Siihenkin ne sopivat melko mukavasti, mutta omaa silmääni miellyttää enemmän tulppaanien ja mustikan tasapainoisempi yhdistelmä. Ruusu, varsinkin tulipunainen, on niin voimakas ja hallitseva, että vaatimaton mustikka jää auttamatta varjoon.

Aurinkoista viikon jatkoa, käykäähän metsässä!


6 kommenttia:

 1. Onpas ihana idea (ja ihania kuvia)!
  Lähtee kyllä heti omaankin kokeiluun, kunhan paranen ja pääsen taas ulkoilemaan. :)
  t. Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva kuulla <3 Mukavaa, jos joku saa tästä idean itselleen. Jaettu vinkki on kaksinkertainen ilo :)
   Pikaista paranemista sinulle ja aurinkoista kevään jatkoa!

   Poista
 2. Kiva idea, taidan kopsata. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kati, kopsaa vaan! Siihen tämä on tarkoitettukin :)
   Aurinkoista loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 3. Ihana idea.Aion kyllä vaikka kaivaa varvut lumen alta jos en löydä sulaa kohtaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, suosittelen! Varpuja löytyy kyllä helposti - tosin en tiedä, kuinka lumisessa paikassa mahdat asustaa... Onnea etsintöihin :)

   Poista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.