keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Sammutusvälineet kauniissa kätkössä


Yhteistyössä Finish Firen kanssa

Käsi ylös, kenen kotona on sammutuspeite, sammutussuihke tai palosammutin helposti, nopeasti ja kätevästi saatavilla? Meillä ei ole tähän asti ollut. Sammutuspeite on vaihtanut paikkaa moneen kertaan, kun sille ei ole löytynyt luontevaa paikkaa. Kirkuvanpunainen peite on niin ruma, ettei sitä oikein viitsisi pitää kovin näkyvällä paikalla. Toisaalta sen pitäisi olla helposti kaikkien saatavilla, sillä ensisammutukseen on vain vähän aikaa. Peite on roikkunut eteisen naulakossa, jossa se hautautuu tuon tuosta takkien alle.

Jauhesammutinta meillä ei ole. Se on iso ja painava ja kuvittelen, että sitä on hankala käyttää.  Se tuntuu turhan jykevältä pikkupalojen tyrehdyttämiseen, jos vaikkapa verho ottaa vähän tulta kynttilästä tai liedellä alkaa rasva palaa. Jauhesammutin voi ymmärtääkseni myös pilata sähkölaitteet, vaan eipä sillä tosihädän tullen ole merkitystä. Toisaalta, jos jokin palaa kotona jo raivoisasti, parasta lienee poistua savukaasujen takia, sulkea ovet perässään ja odottaa pihalla ammattilaisten apua.


Kaikkien pähkäilyjen jälkeen olen vihdoin löytänyt, tai sattumalta kohdannut, ratkaisun: Finishfire Framen*. Ohuesta pellistä valmistettu, näppärästi avautuva pieni seinäkaappi, tai oikeammin kehys kätkee sisäänsä palopeitteen ja sammutussuihkeen. 

Frame-kehys on kätevänkokoinen, 38 x 38 x 8,5 cm, ja niin selkeälinjainen ja tyylikäs, että sen voi huoletta ripustaa näkyville. Kehystä on saatavana mustana ja valkoisena. Meille valitsin valkoisen, koska se sulautuu kivasti valkoisiin seiniin ja vaaleaan sisustukseen.


Framen etuseinä avautuu kädenkäänteessä ja sammutussuihke on muutamassa sekunnissa käsillä. Suihkeella on helppo sammuttaa pikkupalot nopeasti. Kevyellä spraylla sammutus onnistuu myös lapsilta, mikä on ainakin meillä tärkeä juttu.

Kehys on ylhäältä avonainen ja suihkeen saa poimittua myös etuseinää avaamatta. Sammutuspeitteen nauhat roikkuvat kaapin ulkopuolella, joten peitto on helppo kiskaista auki. Nauhat voi toki piilottaa kaapin sisällekin, jos ne häiritsevät silmää.


Kehyksen keskellä on irrotettavalle muovilevylle painettu Finishfire-logo. Sen paikalle voi vaihtaa jonkin oman maun mukaisen kuvan, jos ei halua logoa katsella. Minusta logo on niin tyylikäs, etten ole sitä ainakaan toistaiseksi vaihtanut.

Framen on suunnitellut Sanna Liimatainen. Kehystä valmistetaan Forssassa, ja se tulee maaliskuun lopussa myyntiin Vepsäläisen verkkokauppaan. Suositushinta on 115 euroa, mikä ei ole mielestäni paha hinta suomalaisesta design-tuotteesta.


Meillä Frame löysi paikkansa ylä- ja alakerran välisten portaiden alta, josta lapsetkin sen helposti löytävät ja tavoittavat. Olisin halunnut kehyksen eteiseen, mutta eteisessä ei ole yhtään vapaata seinää, jolle kehyksen olisi voinut istuttaa. Mutta uskon, että tämä on hyvä paikka. Mielikin on levollisempi, kun sammutusvälineet ovat nyt helposti kaikkien saatavilla.

Turvallista viikon jatkoa!

* Tuote on saatu lahjaksi Finish Fireltä.


4 kommenttia:

 1. Kiitos Sisustusilona! Uuden tuotteen tuominen markkinoille ei ole ihan helppoa kun ei ole rahaa TV-mainontaan. Toivotaan, että Frame löytää tiensä suomalaisiin koteihin. On sitä kaupoissa turhempaakin tarjolla :)

  VastaaPoista
 2. Ilo kertoa nerokkaasta ideasta ja hyvästä tuotteesta :)

  VastaaPoista
 3. Eikös noihin sammutuspeitteisiin ole olemassa esteettisempia pusseja?

  VastaaPoista
 4. Kyllähän niitä taitaa olla. Juuri bongasin ohimennen K-raudassa tai jossain vastaavassa liikkeessä kivoja kukkakuosisia sammutuspeitteitä :)

  VastaaPoista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.