keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Vaaleanpunaistako meille? Ehkä pieni hippunen kevään kunniaksi


Tämän kevään trendeissä on ihastuttavia värejä, joista etenkin vaaleanpunainen on jotenkin onnistunut ujuttautumaan suosiooni. En yleensä ole vaaleanpunaisen ystävä, mutta nyt olen tykästynyt hentoon rosaan, erityisesti rosanvärisiin sohvatyynyihin.

Sohvatyyny on juuri sopivan pieni mauste, jolla saa kivasti ripauksen kevättä olohuoneeseen. Isompia pintoja en vaaleanpunaista ehkä kestäisi - tai ainakaan poikani ja mieheni eivät kestäisi.Haluan, että kodin yleisilme pysyy hillittynä, haaleahkona ja harmonisena. Kotimme väripaletti sisältää pääasiassa harmaata, valkoista ja beigeä, ja niihin lämmin vaaleanpunainen istuu ihanasti. Harkitsen myös sinapinkeltaisen tai hailakanvihreän sohvatyynyn hankkimista rosan kaveriksi, mutta makustelen asiaa vielä hetken. Sopisiko harmaalle sohvalle myös hippunen jotakin muuta kevätväriä?

Sohvatyynyn lisäksi halusin vielä pöydälle ripauksen lämmintä punertavaa. Satuinkin löytämään Ikeasta kauniin suupuhalletusta lasista tehdyn maljakon, jonka väri ja muoto viehättivät heti ensisilmäyksellä. Pörräsin maljakkohyllyn ympärillä, pähkäilin ja vertailin, kuten tapanani on. Onneksi oli mukana mies, joka totesi ykskantaan: ”Ota se. Se on ihan sun maljakko.”


Maljakko lähti mukaan ja osoittautui todella hyväksi hankinnaksi. Maljakko on herkkä mutta tukeva, kaunis katsella kukkien kanssa tai ilman ja erilaiset kukat ja oksat asettuvat siihen nätisti. Eikä tullut suurta lovea lompakkoon, sillä maljakko oli pöyristyttävän edullinen.

Luin jostakin, että tämän kevään sisustustrendit suosivat leikkokukkia ja näyttäviä vaaseja. Sehän vain sopii. Rakastan kukkia! Tänä vuonna meillä on ollutkin koko ajan tulppaaneja tai muita leikkokukkia ja luonnosta kerättyjä kasveja maljakossa. Kukista tulee niin paljon iloa ja väriä arkeen.


Vaikka tein myönnytyksen vaaleanpunaiselle, en hanki kotiin mitään pelkästään sen takia, että se sattuu olemaan trendikästä. Sisustan mieluummin omalla tyylilläni ja valitsen sellaista, mistä oikeasti tykkään. Haluan, että koti näyttää ja tuntuu omannäköiseltä.

Trendit vaikuttavat kuitenkin vääjäämättä jonkin verran. Kun jotain asiaa, esinettä tai väriä tarpeeksi tiuhaan esitellään ja sitä tulee toistuvasti katseltua, se alkaa tuntua tutulta ja ehkä omaltakin: onpa kiva, tuohan voisi sopia meille. Mieli alkaa maalailla ja idea itää päässä.


Joskus itu kypsyy hankinta-asteelle saakka, kuten tuo vaaleanpunainen tyyny, ja myös muotivillitykseksi yltynyt Tanger-matto, joka meillä on ollut olohuoneessa vuodenvaihteesta saakka. Sen hankinnasta voit lukea täältä. Tuota mattoakaan en olisi kuuna päivänä tullut ostaneeksi, jos en olisi katsellut sitä jatkuvasti sisustusblogeissa ja -jutuissa ja ihastunut pikkuhiljaa. Jaettu idea on kaksinkertainen ilo.

Väriä päivään ja iloista kevään odotusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.