torstai 2. maaliskuuta 2017

Vuodetuoli vierassänkynä ratkaisi tilaongelman


Jos meillä olisi ylimääräistä tilaa, laittaisin meille pienen vierashuoneen. Koska ekstrahuoneita ei ole, meidän pitää tyytyä majoittamaan mahdolliset yövieraat työhuoneessa, jonne olemme sijoittaneet varavuoteen.

Aikaisemmin varavuoteen virkaa toimitti entisestä asunnosta mukana kulkeutunut vuodesohva, mutta se täytti sohvan roolissa melkein puolet pienestä työhuoneesta. Sängyksi levitettynä vuodesohva vei käytännössä koko huoneen vapaan lattiatilan. Sängyn ympärillä ei mahtunut juuri kulkemaan, vaan sinne piti hypätä suoraan ovelta. Se oli lapsista hauskaa, mutta tuskin kenestäkään muusta.


Työhuoneen rempan yhteydessä heivasimme vanhan vuodesohvan kierrätykseen. Halusin huoneeseen enemmän vapaata tilaa. Ratkaisuksi keksin vuodetuolin, joka vie vain puolet vuodesohvan vaatimasta tilasta. Siinä pystyy nukkumaan yksi ihminen kerrallaan, mutta se riittää meille, koska useampaa yövierasta meillä ei ole ollut koskaan samaan aikaan.


Etsin sopivaa vuodetuolia kuukausikaupalla. Halusin, että vuodetuolissa on hyvä istua, kun se on tuolina, ja hyvä nukkua, kun se on sänkynä. Rakenteen piti olla vankka, kankaan laadukas ja kestävä ja mekanismin niin yksinkertainen, että tuoli on helppo levittää sängyksi kädenkäänteessä ilman kummempia kommervenkkejä. Tietysti toivoin vielä, että vuodetuoli olisi ajaton, näyttäisi kivalta ja sopisi työhuoneen muuhun sisustukseen.


Ei ollut helppo homma. Haravoin melkoisen määrän vuodetuoleja, rimpuloita, huonoja istua, vaikeita avata. Lopulta löysin sopivan: Hakolan Classic-vuodetuolin, joka täytti kaikki vaatimukseni. Jäin väijymään tarjousta – huonekaluliikkeissähän on alepäiviä lakkaamatta - ja kun 30 prosentin viikonloppuale rysähti päälle, kävin ostamassa tuolin. Se tuli parin, kolmen viikon kuluttua.


Tuoli on osoittautunut hintansa arvoiseksi. Siinä on todella hyvä istua ja vähintään yhtä hyvä nukkua. Tiedän sen, koska olen koenukkunut siinä muutaman kerran makuuhuoneemme rempan aikana. Kaikki muutkin, jotka ovat vuodetuolissa nukkuneet, ovat kehuneet sen mukavuutta ja tukevuutta. Tuolin levittäminen vuoteeksi ja vuoteesta tuoliksi onnistuu alle minuutissa. Mekanismi on uskomattoman kätevä.


Istuinasennossa tuoli on niin leveä, että kaksi hoikkaa aikuista mahtuu siihen kylki kyljessä vierekkäin kyhnöttämään, lapsista puhumattakaan. Yksin siinä on ylellisen tilavaa istuskella. Tuoli on todella tukeva ja jykevä - oikea muuttomiesten painajainen. Huomasimme sen, kun tuoli piti siirtää seinien maalauksen alta toiseen huoneeseen. Vaan eipä sitä tarvitse joka viikko, kuukausi tai edes joka vuosi siirrellä mihinkään.

Kauniita unia ja mukavaa loppuviikkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Onko tuoli siis Hakolan? Heidän nettisivuiltaan ei ainakaan vuodetuolia löydy. Olisiko joku vanha malli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Hakolan on. Itsekin etsin hulluna tuolia heidän nettisivuiltaan, kun olisin tsekannut mittoja, mutta en löytänyt. Olisikohan tuo jonkun moduulisohvan osa? Semmoinen hatara muistikuva minulla on... Kannattaa varmaan kysyä suoraan asiakaspalvelusta.

      Poista

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.