sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen koristellaan meillä kukilla

Istutin pääsiäisen edellä ensimmäiset kesäkukat ulos - en vielä maahan mutta ruukkuun. Tuntuu, että kevät on jo pitkällä, vaikka sää onkin ollut harvinaisen viileä.  Viherpeukaloani alkaa armottomasti syyhyttää keväällä auringonpaisteessa ja on ihan pakko päästä laittamaan jotakin.

En pystynyt enää hillitsemään itseäni, vaan kävin kylmyydestä huolimatta ostamassa perunanarsisseja, orvokkeja ja keltanarsisseja, toiselta nimeltään osuvasti pääsiäisliljoja. Niitä meillä kasvoi maalla lapsuuden kodissani pitkä rivi kukkapenkissä. Narsissi ei ole lempikukkani, mutta se herättää mukavia muistoja.


Ostin myös muratin ulkoistutusta varten, mutta se päätyikin suunnitelmastani poiketen yllättäen työhuoneeni hyllyn päälle. Siihen se sopii todella hyvin. Viirivehka sai kaverin ja työhuoneeseen tuli ripaus lisää viihtyisyyttä.

Perunanarsissi oli aluksi kolme päivää sisällä, mutta kukat tuoksuivat niin valtavasti, suorastaan pökerryttävästi, että siirsin kasvin ulos. Aivan kuin olisi ollut parfyymia reippaalla kädellä suihkinut kukkaisrouva olohuoneessa.


Kylmät, pakkaselle painuvat yöt aiheuttavat pikkuisen ylimääräistä vaivaa, kun joudun peittelemään ulkoistutukset tai nostamaan ruukut varastoon yöksi. Mutta pääasia, että kasvit säilyvät hengissä. Päivisin ne viihtyvät mainiosti portailla ja nauttivat auringonpaisteessa.

Muuten meillä ei juuri pääsiäistä koristellakaan. Kauniit kukat riittävät. Kahvipöytään toki katetaan suklaamunia, rahkapiirakkaa ja muita pääsiäisherkkuja. Pääsiäisenä on ihanaa, kun saa nauttia kaikessa rauhassa perheen ja ystävien seurasta.


                                                      Hyvää pääsiäistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.