perjantai 30. maaliskuuta 2018

Satasten säästö vartin vaivallaSain päähäni kilpailuttaa sähkö- ja muita sopimuksia pääsiäisen kynnyksellä. Siihen oli hyvin aikaa, sillä pääsiäinen on meidän perheessä helppo juhla, jonka valmistelussa ei kauaa nokka tuhise.

Ripustamme perinteisen pääsiäisnoidan ulko-oveen, haemme pajunkissoja ulkoa, leivomme pääsiäisleivonnaisia, yleensä ainakin rahkapiirakkaa, ja ostamme keltaisia narsisseja kaupasta. Yleensä istutan narsissit ulos ruukkuun, mutta nyt on ollut vielä niin kylmää, etten viitsinyt ryhtyä siihen hommaan. Kämmenet kyllä syyhyävät jo istuttamaan kevätkukkia, mutta pitää hetki vielä malttaa.


Mutta siihen kilpailuttamiseen. Olen asiakkaana uskollista sorttia. Pysyn vuosia, tai vuosikymmeniä, saman pankin, vakuutusyhtiön, sähköyhtiön ja puhelinoperaattorin asiakkaana. Se ei välttämättä ole viisasta, sillä uusille asiakkaille tarjotaan usein parhaat hinnat. Ja jos hinnat alenevat, niistä ei juuri kailoteta vanhoille asiakkaille.

Jos haluaa pysyä hintakehityksessä mukana ja varmistaa omille vakuutuksilleen ja muille sopimuksilleen edullisimman hinnan, ne kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.  Se käy nykyään helposti verkossa muutamalla klikkauksella.


Aloitin kilpailuttamisen sähköstä. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa, mutta sähköenergian osuuden voi. Energiavirasto ylläpitää sähkön hintatietopalvelua. Siellä voit vertailla eri yhtiöiden sähkösopimuksia. Vertailun tekemiseksi tarvitset vain postinumeron, siirtoyhtiön, siirtotariffin ja vuosittaisen kulutuksen.  Tiedot löytyvät vanhasta sähkölaskustasi.

Klik, klik, vertailun tulos selvisi muutamassa minuutissa. Tutkailin vähän sopimusten sisältöjä ja valitsin meille uuden, edullisemman sähkösopimuksen. Vertailusta oli suora linkki sähköyhtiön sivuille ja uuden sopimuksen pystyi tekemään yhdellä klikkauksella ”tee sopimus”. Muuta ei tarvinnut tehdä, sillä uusi sähköyhtiö huolehtii vanhan sopimuksen irtisanomisesta.


Olisimme saaneet tällä sopimuksenvaihdolla jo hyvän säästön, mutta vielä enemmän säästöä tuli, kun vanha sähköyhtiö otti yhteyttä ja teki vastatarjouksen. Sopimuksenvaihdossa on kahden viikon harkinta-aika, joten sinä aikana voi vielä muuttaa mielensä. Vanhan sähköfirman tarjous oli niin hyvä, että valitsimme sen.

Maksoimme sähköenergiasta aikaisemmin 6,19 senttiä kilowattitunnilta ja lisäksi 2,80 euron kuukausihinnan. Uuden, vuoden määräaikaissopimuksen mukaan maksamme 3,82 senttiä kilowattitunnilta eikä kuukausimaksua ole. Säästämme noin 120 euroa vuodessa.


Toinen iso säästö tuli autovakuutuksista. Liikennevakuutuslakihan uudistui viime vuonna ja sen jälkeen vakuutusyhtiöt ovat voineet entistä vapaammin kehittää ja uudistaa liikennevakuutuksiaan. Tämä on vaikuttanut liikennevakuutusten hintoihin ja bonuksiin.

Useimmilla vakuutusyhtiöillä on verkkosivuillaan vakuutuslaskuri, jonka avulla voit laskea vakuutusmaksujen suuruuden. Kannattaa myös tutustua vakuutuksen sisältöön, ettei tule pettymyksiä korvausasioissa.

Omalla kohdallani autovakuutusten kilpailuttaminen oli todella helppoa, sillä otin uudet vakuutukset vanhasta vakuutusfirmasta. Laskin yhtiön verkkosivuilla, paljonko liikennevakuutus ja vanhan sopimuksen kanssa samansisältöinen Kasko tulisivat nyt maksamaan. Yllätyin: liikennevakuutus olisi muutaman kympin kalliimpi, mutta Kasko puolestaan parisataa halvempi kuin entinen vakuutukseni. Laskuri laski automaattisesti mukaan bonukset ja keskittämisedun.


Tein saman tien uuden vakuutussopimuksen. Maksoin aiemmin liikennevakuutuksesta ja laajasta Kaskosta 650 euroa vuodessa. Nyt maksan 474 euroa eli säästän 176 euroa vuodessa.

Säästö sähköenergiasta ja autovakuutuksista on siis yhteensä vajaat 300 euroa, ja se tuli todella helposti.  Mitähän seuraavaksi kilpailuttaisin, kun olen vauhtiin päässyt? Ehkä kotivakuutuksen ja puhelinliittymät.

Mutta nyt rauhoitun pääsiäisen viettoon. Emme reissaa minnekään, vaan nautimme kotiympyröissä kevätauringosta, ulkoilusta ja liikunnasta, vapaasta, kiireettömästä oleilusta ja omien rakkaiden seurasta.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.