torstai 30. elokuuta 2018

Omenapoimurilla onnistuuKeittiöremppakaaos jatkuu kotonamme mutta onneksi uuden keittiön asennus on hyvässä vauhdissa. Palaan siihen taas piakkoin, mutta tähän väliin vaihteeksi ihan muuta juttua. 

Yksi ja ainoa omenapuumme on tuottanut tänä vuonna enemmän omenia kuin vuosiin, ja niiden poimiminen pitkäksi venähtäneestä  puusta on ollut jälleen kerran ollut haasteellista.

Olen vuosikaudet taiteillut tikapuilla yläoksiin ja koettanut ravistella omenia alas, mutta isoimmat, ja yleensä parhaimman näköiset omenat ovat lähes poikkeuksetta jääneet ulottumattomiini.


Viikonloppuna koin ahaa-elämyksen, kun näin naapurimme nappailevan omenapoimurilla omppuja näppärästi alas puusta. Tähänkin ongelmaan on siis keksitty ratkaisu. Lähdin viivana ostamaan omaa poimijaa. Miten ihmeessä en ollut ikinä ennen kuullutkaan mistään omenapoimurista?

Kolehtipussin näköinen vempain on osoittautunut mainioksi apuvälineeksi. Teleskooppivarren päässä on sahalaitainen pussukka, jolla on helppoa kurkotella omenia yläoksista. Omena sihdataan sahalaitaa vasten ja kierretään poimuria hieman, jotta kanta irtoaa puusta ja omena putoaa pussiin.
Pussukkaan mahtuu koosta riippuen 5-10 omenaa. Pussi on tehty ilmavasta kankaasta, joka kuivuu nopeasti. Teleskooppivarsi on kevyttä alumiinia ja sitä voi venyttää 2,6 metriin saakka.

Ostin tämän poimurin Bauhausista kahdeksalla eurolla, mutta omenapoimureita näkyy olevan myynnissä monessa muussakin paikassa vajaalla kympillä.

Yksinkertainen ja edullinen kapistus toimii ja helpottaa kummasti elämää. Saan vihdoin poimittua kaikki omenat puusta. Eikä tarvitse pelätä, että putoan tikapuilta tai saan omenapommituksen päähäni.

Vielä kun olisi keittiö ja uuni, niin voisin paistaa omenapiirakkaa tai kauraomenapaistosta... Toistaiseksi on selvittävä ilman ja syötävä omenat sellaisenaan. Eikä sekään ole huono vaihtoehto, sillä omenat ovat lempihedelmiäni ja tykkään popsia niitä päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos kommentoit! Vastailen pian.